Mijn Whirlpool condensdroger lekt water aan de voorzijde, onder de warmtewisselaar (soort rooster). Waar zou de lek vandaan kunnen komen? Zie foto

op de foto kun je de poot zien waar de machine op draagt. Hierlangs druppelt constant water. Aan de binnenzijde is (voor mij) niks vreemds te zien. Droger is 2 jaar oud, altijd goed gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U kan daar vrij eenvoudig het deksel en achterplaat van wegnemen en dan tijdens een droogcyclus eens kijken waar het water vandaan komt. Waarschijnlijk is de dichting niet meer perfect van uw wisselaar of mogelijks een lek in de water opvangbak. Minder waarschijnlijk maar mogelijks lekt één van de darmen. Toegevoegd na 3 minuten: Laat u niet misleiden, het is niet omdat het water er langs de voorkant uitkomt dat het lek vooraan zit. Toegevoegd na 1 uur: Op de bovenste foto ziet u links vooraan in de kast de waterafvoer, na condenseren loopt het op de bodem en zo in dat gat waar het naar uw opvangbak gepompt wordt. Dat er een beetje water op de bodem blijft is vrijwel normaal maar kan ook komen als de kast niet waterpas staat. In bijlage een foto van de ingewanden van zo een kast.

Misschien is het pluizenfilter versmeerd/ verstopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100