Bij gebruik vaatwasser vliegt de aardlekschakelaar er uit, wat is er aan de hand?

Sinds 2 keer gaat de aardlekschakelaar er uit als de vaatwasser klaar of bijna klaar is met het programma. Volgens mij wordt hij ook heter dan gebruikelijk (de vaat is in elk geval blinkend schoon ;-)). Dit is natuurlijk niet goed en niet veilig. Wat zou er kapot kunnen zijn?
Stopcontact uitgesloten, want al 2 verschillende geprobeerd. Overbelasting ivm te veel apparaten is ook niet aan de orde.
Nieuwe kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De fout zal waarschijnlijk in de weerstand zitten want gans op het einde van zijn programma zal die extra warmen om de vaat te drogen. Daarbij is er geen water meer aanwezig en wordt die zeer heet waarbij die meer zal uitzetten en inwendig de massa raakt waardoor de verliesstroom eruit gaat. Eens laten uittesten met een megger kan uitsluitsel geven. U kan ook de omkasting er zo veel mogelijk eens afvijzen en zien of er abnormaliteiten te bespeuren vallen in geschonden bedrading of ergens vochtvorming.

Nou, je hoeft niet direct een nieuwe te kopen, vaak is het met een eenvoudige reparatie opgelost. Waarschijnlijk ligt er een kabel oid bloot, die tijdens een bepaalde beweging in aanraking komt met een ander onderdeel. Laat er dus vlug een naar kijken voordat je kleren vroeg of laat verpest worden door je wasmachine ;)

Misschien is de afpomp installatie verstop ? als die dus afzuigt slaat wellicht de stop er uit ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100