Kan je de wasmachine afvoer goed aansluiten met een lange slang, ipv met een buis?

Een kennis van mij gaat de wasmachine aansluiten op een plek waar geen aansluiting zit. Er moet dus een kraantje komen en een afvoer. Nu maak ik mij zorgen voer de afvoer. Hij wil de wasmachine slang zo aansluiten op de afvoer van de wasbak.
Ik zou het het liefst zien via zo'n grijze buis, omdat de slang van de wasmachine dan ook hoger dan de trommel zit.
Of maakt het niet uit? Zie tekening voor een beter beeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan wel, maar is ontzettend KNULLIG!. Als er toch een gat wordt gemaakt voor een slang, dan kan je er toch net zo goed een grijze PVC-pijp doorsteken...? Zoals ik het zie staat de wasmachine vrij en is er plek zat om een afvoeraansluiting te maken en een aanvoerwasmachinekraan. Die aanvoer voor het water moet je wel met een "wasmachinekraan" doen, die heeft een waterstop (komt je huis ook niet blank te staan, bij overdruk). Gewoon een T-tje, koper 15, en een fatsoenlijke aanvoerkraan maken en ernaast een fatsoenlijke afvoer met PVC. Of andere prutser in dienst nemen! Toegevoegd na 1 minuut: Klusje mag niet langer dan 3 kwartier duren. Toegevoegd na 6 minuten: Die wasmachinekraan is wel belangrijk. Als je huis blank komt te staan en er is schade dan keert de Verzekering gegarandeerd niet uit! Overigens moet de wasmachine, qua elelctriciteit op een aparte groep staan. Hier geldt hezelfde t.a.v. de Verzekering.

Dat is geen enkel probleem als u maar niet kleiner gaat in diameter. Het is evenwel beter één slang vanaf de pomp want elke koppeling is weeral een beetje meer weerstand.

Op de vraag of het zo kan: Ja het kan wel. Maar je zult er niet lang plezier van hebben. Er zal altijd water in de slang blijven staan. In combinatie met wasmiddelen en stofvezels uit de kleding slibt de slang binnen afzienbare tijd dicht. Het is beter een aflopende buis naar de afvoer te maken. Het probleem is dus niet de hoogte waarnaar gepompt moet worden, maar de manier hoe slang ligt. Daarnaast is de slang ook te dun en zal sowieso gauw dichtslibben zolang er water in kan blijven staan. Verder dient de wasmachine op een eigen elektrogroep te zitten met een eigen aardlek. Al met al zou ik de wasmachine niet graag alleen laten op deze manier.

Zou kunnen met een sanibroyeur er achter denk ik. Een pomp die het water afzuigt.

Bronnen:
Sanibroyeur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100