Wat kost een monteur voor reparatie van de vaatwasser? of is het goedkoper om een nieuwe vaatwasser aan te schaffen?

De vaatwasser pompt het water niet meer goed weg, deur springt ook steeds open vanzelf. Heeft het zin een vaatwasser (8 jaar oud) te laten repareren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar kun je niet zomaar ja of nee op antwoorden. Als het een kwestie is van de pomp goed schoonmaken en de deur afstellen, ben je rond de 100 euro klaar. Daar heb je geen nieuwe voor, nog los van de sores om de oude uit- en de nieuwe weer in te (laten) bouwen.

Ligt aan het merk. Als het een heel dure Miele wasn is het waarschijnlijk nog wel rendabel. Als het een goedkoper merk is, is het misschien interessant een nieuwe te kopen. Een monteur rekent al gauw 45 voorrijdkosten, een uurtarief van 60 of meer. En dan heb ik het nog niet over de pomp die wellicht stuk is.

Die deur kan waarschijnlijk bijgeregeld worden. Voor het slecht wegpompen moet u om te beginnen eens nazien of er niets in de filter zit, zo niet zal er wel aangekoekt vuil in de pomp zitten, ook die kan u eenvoudig open maken door de machine op zijn zijkant te leggen, u ziet die daar onderaan naast de trommel. Kan u het zelf niet dan kent u waarschijnlijk wel iemand die u kan helpen. Het zal u veel geld besparen want een technieker zal zo-wie-zo dat slot en de pomp vervangen. 8 j is nog geen leeftijd om een wasmachine af te schrijven. Toegevoegd na 1 minuut: Ook eens nazien of er geen obstakels in de afvoerslang van uw vaarwasser zitten.

In Belgie heb je een dienst van het OCMW die oudere en langdurige werklozen laten klussen als ze dat willen. PWA dienst, dat bestaat in Nl ook vermoed ik. Dat is veel goedkoper dan een monteur, wij hebben hier een fantastische elektricien, en die kost 6 euro per uur via dat systeem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100