Klopt het dat je koelkast na verhuizing 24 uur rechtop moet laten staan voor je deze weer mag aanzetten?

Hij staat nu al bijna 18 uur recht op, en eerlijk gezegd hebben we we zin in koude drank....moet het echt 24 uur zijn, dat werd ons gezegd door een dame bij de verhuizing 24 uur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In uw koelvloeistof zit olie om de compressor te smeren en die moet uitzakken na vervoer anders riskeert u verstopping van de verstuiver en dus einde werking. Als die horizontaal verplaatst is kan u hem al na een 2 a 3 uur terug aanzetten, indien u hem op zijn zijde verplaatst heeft moet u 12 uur wachten, langer hoeft niet maar verkopers zeggen nogal gauw 24 uur om zeker te zijn. Meer is dat niet en .... ontploffen zal hij nooit, en met luchtcirculatie heeft het ook al niets te zien !

Dat gaat niet op, als hij rechtop vervoerd wordt, dan mag je hem direct na plaatsing weer in gebruik stellen. Dit volgens de expert van Expert.

Die 24 uur dat hij moet staan is zodat de vloeistof goed doorloopt, anders kan de koelkast ontploffen of iets dergelijks. Maar die 24 uur hoeft niet exact aangehouden te worden, tenminste toen ik ben verhuis had ik hem een uur of 16 laten staan (van 6 uur 's avonds tot 10 uur 's ochtends de dag erna) waarna ik hem in gebruik nam. Niks aan de hand hoor

Als een koelkast wordt vervoerd kan er door de schommelingen lucht in het koelsysteem komen. Deze gaat er weer uit als de koelkast staat. De vuistregel is: staand vervoer 12 rust liggen vervoer 24 uur rust.