Aankoop wasmachine, waarop letten? Zijn er bijvoorbeeld nieuwe technieken of bepaalde merken die storingsgevoelig zijn?

Zelf zit ik te denken aan een Samsung met bubble air techniek, ik woon alleen, in de weekenden heb ik om de week mijn vriendin met zoon op bezoek, (dus geen groot gezin met dagelijks veel was)

Toegevoegd na 2 dagen:
Mensen bedankt voor het meedenken, ik ben voor de Samsung WF1704YPC gegaan, misschien wat eigenwijs en ik hoop dat ik geen spijt krijg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Slechte wasmachines zijn er niet meer. Natuurlijk is een Miele van hoogstaande kwaliteit maar daar betaal je ook ruim voor. Zeker voor de washoeveelheid die u hebt. Samsung is verder geen slecht merk, en staat zeker garant voor het nodige wasplezier (nou ja plezier ik vind wassen niet echt plezierig). Zeker voor de wasjes van een eenpersoonshuishouden.

Let op geluidsniveau, timer-instelbaarheid, naar welke kant het deurtje toe opent, child lock.

Let op het energieverbruik, het waterverbruik en het toerental (dat hoeft maximaal 1400 toeren per minuut te zijn, meer is niet nodig). Let op de decibellen. Ook moet de machine een kookwas kunnen draaien. Ik heb van de Samsung Bubble Air gehoord, maar ben niet overtuigd, doordat je lagere temperaturen wast kun je sneller last krijgen van zeepluis en een wasmachine die misschien sneller stuk gaat dan je wenst. Zelf heb ik goede ervaring met Miele, deze machines gaan lang mee, ik was met twee machines, de een is 10 jaar oud en de ander 15 jaar (bijna 16). Verder kun je goed een AEG, Bosch of Zanussi nemen. Andere merken zijn volgens de wasmachinedokter, een familielid die ruim 40 jaar witgoedspecialist is, minder van kwaliteit.

Op de website van Test-Aankoop kan u alle punten zien waar u moet op letten. Recente studies van consumentenbonden hebben aangetoond dat de bubble air techniek niet veel zaaks is.

Bronnen:
http://www.test-aankoop.be/huishoudtoestel...

Ik heb laatst een Panasonic gekocht. Waar ik op lette bij de aankoop was: - Energie verbruik - Gelduidsniveau (deze heeft een inductie motor) - Makkelijk te bedienen (niet te veel poespas erop) - Trommel (deze heeft net als een Miele een honinggraad structuur, is weer beter voor je was) - Grote van de deur (deze is extra groot) - PRIJS