Welke ventilator kan ik gebruiken voor de zolderkamer van mijn dochter?

Mijn dochter slaapt sinds een half jaar op zolder. Daar is het momenteel best warm. Hoe kunnen wij de zolder koel houden zonder gelijk een airco te moeten aanschaffen. Wij hebben wel een ventilator, maar die maakt best veel lawaai. Is er misschien een ventilator die heel stil is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

30.5 bij mij, maar dan zit ik ook op de slechtste kant en een gedeelte plat dak.. Zo gaat de airco nog ff aan, maar die dingen maken eigenlijk te veel herrie (een split level is geen optie) Ik heb ook een plafond ventilator, die is redelijk stil. Wat goed helpt is witte lakens aan de buitenkant van de ramen doen. (ik heb dakramen) Een wasrek met natte handdoeken voor een ventilator werkt ook verkoelend, moet je alleen wel steeds de handdoeken nat maken. Er zijn goedkope "airco's" die volgens dit principe werken. Wel opletten dat het niet te vochtig wordt, dus je zal ook een raam open moeten hebben staan.

Je kunt ventilatorklepjes (boven het raam) maken, maar dat kost wat geld. Als er nog geen raam is, zou ik die sowieso maken, kan veel verkoeling brengen door er even een windje doorheen te laten waaien 's avonds, even laten tochten.

je zou een plafond ventilator kunnen ophangen, hang deze niet bovenhet bed, want rechtstreeks op het lichaam is niet goed voor de spieren.. of koop een nieuwe kleine tafel ventilator, en laat deze rond draaien in de kamer.. je ventilator is misschien al wat ouder zodat je alle draaiingen hoort...

Misschien kun je eerst vragen of die dochter last heeft van het geluid van die ventilator. Je hebt immers ook mensen die dwars door een flinke regenbui met onweer slapen. Een ventilator is vrij monotoon qua klank, die hoor je op een gegeven moment niet meer. Sterker nog, ik had vroeger regelmatig een ventilator op m'n nachtkastje staan, heerlijk dat gezoem.. in slaap vallen terwijl je droomt dat je in een eenmotorig vliegtuig zit..

Zoiezo altijd de gordijnen dicht en het raam open. Als je dat niet doet krijg je een broeikaseffect. Als je het raam open doet, doe dan op zijn minst het gordijn half dicht. Verder zou ik gewoon een ventilator met zo'n ronde vorm aanschaffen, zoveel lawaai maken die nou ook weer niet.

Vaak is het het heen en weer draaien wat het meeste geluid maakt, dat uitschakelen kan al helpen. Zet de ventilator ook niet te dicht bij het bed. Je kan hem het beste in de buurt van het raam plaatsen, dan waait de buitenlucht de kamer in.

Ik zou u aanraden om een ventilator te monteren die de lucht naar buiten blaast. U kan die op een buis monteren en zelfs een snelheidsregelaar in serie zetten om nog minder geluid te maken en zelfs af te zetten. Eentje zoals in bijlage kost maar €35, geluidsniveau van maar 24 dB en verbruikt maar 12,5 W. Alles samen toch veel goedkoper dan een airco. Het proberen waard.

Bronnen:
http://be02.rs-online.com/web/p/axial-fans...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100