wat is de naam van dit keukengerei?

zie foto, het is een soort pers, doorsnede ongeveer 7 cm, diepte 4 cm en ruimte tussen het bakje en de bodem ongeveer 0,5 cm. Ik zag het in een kringloopwinkel en heb het impulsief gekocht ter decoratie maar ik vraag me steeds meer af waar het voor bedoeld is. Er staat ook helemaal niets qua tekst ofzo op het ding.

Toegevoegd na 3 minuten:
Voor alle duidelijkheid, het lijkt wel een grote knoflookpers maar dan met een bakje eronder met een schenktuit.
Sinasappelpers leek ons niet logisch maar wat het wel is??

Toegevoegd na 13 minuten:
Nogmaals, het lijkt een gesloten knoflookpers met een schenktuit. Waarschijnlijk om iets uit te persen maar wat? De ruimte tussen zeef en bakje waarin het terecht zou moeten komen is ook heel klein

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja mensen, ik weet wat het is! Het is een koffiepers. Ik dacht al dat ik zo'n ding ergens eens gezien had :-) Toegevoegd na 2 minuten: Ik kan alleen nog niet vinden hoe het werkt...

Bronnen:
http://www.fleurigroosje.nl/a-15156154/keu...

het is een tomaten zeef.. om verse tomaten saus te maken bv.. Toegevoegd na 1 minuut: om tomaten in te persen, zo krijg je pulp ..heerlijk voor verse sauzen en drankejs..

Hier doe je aardappelen (gaar!!) in, en knijpt ze door de gaatjes : heel snel puree maken, dus! Met iets grotere gaatjes kan je zelf spätzle maken : meng eieren en bloem door elkaar tot een taai deeg, schep het in het bakje, en knijp het deeg door de gaatjes boven een grote pan met gezouten kokend water. Na ong. 3 minuten eruit scheppen met een schuimspaan, afspoelen onder koud water en verder verwerken. Lekker met gebakken uitjes, champignons, boursin, veel verse petersie, en evt. dit mengsel in een ovenschotel met wat geraspte kaas erover voor de volgende dag - ong. 15 minuten in 180 graden oven.

Het zou mij niet verbazen als in de steel de naam Simplex te lezen is. Een oude keukenzeef. Werd gebruikt zoals tegenwoordig een blender. Om bijvoorbeeld van vruchten jam te maken.

Ik dacht aan een citruspers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100