Als je water in een verlengsnoer laat vallen, wat gebeurt er dan?

Ik had vandaag bijna een ongelukje hiermee. Bijna een glas water over een verlengsnoer. Wat was er gebeurd wanneer dit water in de contactdoos was gevallen en wat had ik dan moeten doen? Is dat water dan gevaarlijk om op te ruimen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het water echt in de "gaatjes" was gevallen had je twee optie: Te weinig water: Waarschijnlijk geen kortsluiting. je moet wel meteen de stekker uit het stopcontact halen, je kunt het water opruimen en het verlengsnoer goed laten drogen Veel water: Je krijgt waarschijnlijk kortsluiting. De zekering/ aardlekschakelaar zal eruit gaan. Jouw actie: Stekker van het verlengsnoer uit het stopcontact halen, zekerring vervangen/ automaat weer inschakelen. Water opruimen, en het verlengsnoer goed laten drogen

ZEKER de spanning eraf halen voor zover uw verliesstroom nog niet uitgeschakeld is. NOOIT de kabel aanraken alvorens u zeker weet dat de spanning eraf is. Het teveel aan water kan u gewoon opdeppen en dan met een föhn verder droogblazen om zeker te zijn dat alle water weg is. Dan pas de stroom terug inschakelen.

De aardlekschakelaar gaat erdoor, wanneer je een kabel hebt met aarde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100