Ik heb radiators met calorimeters. Als ik extra warmtebron zou installeren zal die extra verwarming tot aanrekening leiden van de calorimeter?

Ik woon in een appartement met centrale verwarming voor het hele gebouw. De radiators hebben calorimeters. Van die buisjes met vloeistof die verdampen om het verbruik te meten.

Als ik een externe warmtebron zou installeren in de ruimte waar een dergelijke radiator is - zoals een gaskachel - zal die extra verwarming tot verdamping leiden van de calorimeter?

Zal ik dan dubbel betalen? De radiatorkraan is natuurlijk gesloten.

Niet-verwarmde radiator , extra kachel en verdampingsbuisjes als calorimeter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vloeistof zal wel een klein beetje extra verdampen maar lang niet zoveel als bij een geopende radiatorkraan. De verdampers raken ook altijd wat vloeistof kwijt in b.v. een onverwarmde slaapkamer, maar daar wordt rekening mee gehouden met de afrekening. Ik verwacht dan ook weinig extra kosten.

De calorimeters of warmtetellers houden bij hoe heet je de bewuste radiatoren waarop ze zijn bevestigd, stookt. Een externe warmtebron zou daarop geen invloed moeten hebben! Echter, het is een systeem van meting waarbij veel conflicten en discussies ontstaan....

Het antwoord op jouw vraag is: JA. "De vloeistof in de radiatormeters verdampt als de radiator warm wordt." (Zie link) De radiator wordt dus ook warm door jouw externe warmtebron en daarom is het antwoord JA.

Bronnen:
http://www.istanederland.nl/veel_gestelde_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100