Is een lekkende koelkast kankerverwekkend? Ik maak me erg ongerust.

Hallo allemaal,
Sinds afgelopen woensdag ochtend rook het bij ons extreem vies in de keuken. Het rook naar een zeer doordringende en vieze kaaslucht. Wij hebben de hele keuken schoongemaakt maar we konden niets vinden. Uiteindelijk hebben we vandaag de hele koelkast eruit gehaald en hij bleek ontzettend gelekt te hebben. We hebben dus al sinds woensdag deze giftige lucht ingeademd.

Nu maak ik mij dus heel erg ongerust voor ons gezin. Is deze lucht schadelijk voor de gezondheid?

Bij voorbaad dank,

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk je iets natuurlijks geroken wat aan het schimmelen was. Als je koelkast een lekt zou hebben in het koelgedeelte,dan zou het gas,,de koelvloeistof binnen enkele minuten verdwijnen. Het zou vervliegen. Je ziet dat deze gelekt heeft. Dus waarschijnlijk aan de achterkant waar de compressor zit. Daar zou evt olie gelekt kunnen hebben op de motor. De motor die wordt behoorlijk heet,en de olie die lekt verbrand dan. Dit veroorzaakt een vieze lucht,en die heb je waarschijnlijk geroken. Als jouw keuken normaal geventileerd wordt is er niks aan de hand om je zorgen over temaken. Het is gewoon een vieze lucht.

Als een koelkastelement lek is koelt de koelkast niet meer.Nu zijn de meeste koelkasten uitgerust met een automatische ontdooiíng.Het water dar er dan vrij komt wordt opgevangen in een plastic bakje wat op de koelkastmotor zit.Door de warmte van deze verdampt dit in de ruimte.Het kan gerust zo zijn dat er in het verleden misschien een ei gebroken is of een plomp zuivelproduct wat is blijven liggen wat nu met het dooiwater meegelopen is,Je zou dat bakje wat op die motor zit eens schoon kunnen maken met warm water met wat bleekmiddel.Mogelijk is het dan verholpen.

Het is inderdaad kanker wekkend, maar duizenden dingen om ons heen zijn kankerwekkend, zoals stralingen van antennes en mobieltjess enzo zelfs de zon kan kankerwekkend zijn

als de koelkast al op leeftijd is, dan is het goed mogelijk dat er cfk vrijgekomen is. Die cfk is wel degelijk schadelijk. Maar terug draaien kan nu niet meer. Ik hoop wel dat je alles uit de koelkast weggegooid hebt, omdat dit wel gevoelig is voor deze stof.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100