Is er gratis (of goedkope) software waarmee ik mijn HD-films kan bewerken?

ik heb een sony hdr-cx115 handycam, die full HD filmt. Nu wilde ik deze beelden bewerken in windows movie maker met wat muziek eronder, maar hij herkent de film niet. Nu heb ik op internet al wat afgezocht maar de meeste software is zo'n 70 euro, is er ook goedkope of gratis software waarmee ik mijn HD films kan bewerken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal wordt er wel een programma meegeleverd. Vaak is dat een 'light'-versie. Wanneer je €70 al te duur vindt: Op lifehacker.com zijn ze erg positief over Handbrake en Freemake. Beiden freeware.

Bronnen:
http://handbrake.fr/

neem is een kijkje op deze 3 site's dat zijn 3 gratis programma's waarmee je HD films kunt bewerken http://en.wikipedia.org/wiki/Avidemux http://en.wikipedia.org/wiki/Blender_3D http://en.wikipedia.org/wiki/Cinelerra ik gok dat je aan de laatste site het meest hebt maar kijk maar even grzz

Heb ook bij SONY over dit onderwerp door gevraagd. Helaas, ze zeiden dat de HD-FX kun je mbv een BLU-RAY brander opslaan. Overige kun je de DVD-direct van SONY gebruiken.(Sony's VRDMC5 DVDirect® Multi-Function)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100