Op mijn Canon 300D is de rechteronderhoek van een foto (én via de zoeker, gek genoeg) een tikje onscherp. Hoe verhelp ik dit?

Ik heb al geprobeerd andere lenzen erop te zetten: zelfde euvel. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat het iets is op de ccd, maar dan zou ik toch vlekken moeten krijgen? Het lijkt echt alsof de lenz vettig is rechtsonder, maar met andere lenzen heb ik het probleem ook nog! Heeft iemand suggesties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zou een stofje op de sensor kunnen zitten. Die vervaagt omdat het niet scherp geprojecteerd wordt op het CCD. Er zijn reinigings setjes voor je CCD in de handel waarmee je met speciale staafjes en alcohol de bescchermglasplaat kan reinigen

Het is in ieder geval niet je CCD. En niet de spiegel. Dan zou je het niet zien via de zoeker. Kan je een voorbeeld foto laten zien. Ook met de instellingen: sluitertijd, diafragma, iso, type lens, focal length Zet je lens eens op het midden van het bereik. De diafragma op F11 en een papier met tekst. Plaats de camera loodrecht op de tekst en stel scherp. Maak de foto en beoordeel overal de scherpte. De instellingen zijn de optimale instellingen voor de lens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100