Hoe werkt de loawa lens?

Ik zag in het filmpje (link staat beneden) dat er een soort van lucht word afgeschoten dus mijn vraag was hoe dit werkt.

https://youtu.be/J6pbiOe7buY

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een combi van een blaaspijp en een (inzoomende) (slomo-)camera. --- Blijkbaar is niet duidelijk wat ik bedoel. Er word gevraagd hoe de lens werkt. "Lens" is eigenlijk een wat beperkte naam voor de hele constructie die bestaat uit de bovengenoemde onderdelen. Het begint met een blaaspijp waar een stoot lucht uit geschoten wordt. Die blaaspijp is dus een onderdeel van de lensconstructie. Door de stoot lucht gaan objecten vóór de lens zoals bezemhaartjes e.d. bewegen. Zij worden even opzij gedrukt door die luchtstoot. Dat geeft de zoomende lens de kans mee te gaan met die beweging. De zoom volgt dus de luchtverplaatsing van binnenuit. Hierdoor lijkt het alsof de lens door de objecten heen beweegt. Omdat alles heel snel gaat is er een slomo-camera aangekoppeld waarmee het filmpje geschoten wordt. Het resultaat is te zien op de link van het betreffende YouTube filmpje van de vragensteller.

Toegevoegd op 28 januari 2019 11:49: tekst

De lens werkt als bijna elke andere lens enkel heeft deze macrolens (een lens waarmee je relatief kleine objecten kan vergroten) de specifieke eigenschap dat hij lang is en een lamp op de voorkant heeft. Wat je dus kan doen met deze lens is hem volledig in een object steken en een foto maken met licht bij het lenseinde als dat nodig is. Het filmpje wat vooral voor verwarring zorgt, is een stukje video-editing en onjuiste weergave van hoe het filmpje zelf (althans de probeshots) tot stand is gekomen. Waarschijnlijk is het filmpje gemaakt door de camera en lens op een dolly te zetten en de lens al filmend in bijvoorbeeld het drankflesje te rijden. Het is absoluut geen zoomwerk. Ten eerste heeft de lens geen zoommogelijkheid en zou dat qua perspectief ook helemaal niet kunnen. Het schietdeel waarbij je lucht de objecten in ziet gaan als een kogel is totale onzin en volledige fabricage. --- De lens is een 24mm primelens. Dat betekent dat deze NIET kan zoomen. --- De werking van deze lens is dus niet zoals men je doet laat denken in de video. Alles wat men je doet laat denken is een product van slim editwerk en cameratechnieken die men je niet laat zien niet een product van de eigenschappen die de lens heeft. Althans de lange lengte van de lens is het enige wat men gebruikt om de shots te krijgen.

Toegevoegd op 28 januari 2019 12:05: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100