Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Het zijn voor belangrijke redenen.

De flits zorgt dat er altijd een goede foto wordt gemaakt. Dus het diafragma kan dan een redelijke constante zijn. En ook de scherptediepte.

Bovendien is de flits een invulflits. Waarbij de schaduwen van het kentekenplaat en de auto wordt geflitst. Hierdoor zal altijd en onder elke omstandigheid de kenteken en de auto goed herkenbaar in beeld zijn.
Dus of het nu donker is, met zonsopgang of zonsondergang, regen. Het is altijd goed.

Toegevoegd na 2 minuten:
Bovendien zit er vaak een infrarood filter voor de flitser, zodat de flits minder zichtbaar is voor het oog. Maar wel een goede foto geeft voor de camera. Zeker voor Zwart/Wit foto's.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

De flits staat standaard ingesteld. Dus onafhankelijk van het weer en tijdstip wordt er geflitst. Wel zo makkelijk. Anders moeten er weer allerlei extra sensoren ingebouwd gaan worden.
(Lees meer...)
13 jaar geleden
De camera is niet afgesteld op weersomstandigheid, maar op reflectie. Iedere kentekenplaat reflecteerd op het gele gebied terwijl het zwart het licht juist absorbeert. Dit betekent dat ze door het veeeel fellere flitslicht onder iedere omstandigheid een foto krijgen met een zeer hoge contrastwaarde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding