Wat is een goede lens voor een Nikon SLR camera, voor een niet al te hoge prijs?

Ik werk nu nog met de geleverde kitlens (18-55 VR 3.5-5.6G) maar wil er een tweede (tele) lens bij. Iemand een idee? Ik zit al op Marktplaats rond te kijken aangezien ik een student ben en geen bakken met geld heb. Er staan aardige lensjes op van max. 100 euro, maar ik wil wel een goede weten.
Iemand ervaring met een geweldige lens voor weinig geld?

NB. Hij moet natuurlijk wel een Nikon vatting hebben.
NB. Graag een lens met AF (autofocus). In mijn camera zit geen aparte AF motor. Die moet dus in de lens zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

In dit geval is er niet veel keus, lenzen met ingebouwde motor zijn er wel, maar dat waren in eerste instantie alleen de dure, je bent dus bijna zeker op een nieuwe aangewezen, jammer, maar die kosten vrij veel geld. De 70-300VR bijvoorbeeld Toegevoegd na 6 uur: Ik lees net de reacties van anderen, en die schrijven over Tamron en Sigma, op zich niet verkeerd, maar slecht enkele van hun objectieven hebben ingebouwde motor. Kijk eens op http://www.kameraexpress.nl/ bij objectieven, staat een zeer voordelige sigma 55-200mét motor en ook een 55-200 NIKON met VR, bijzonder aan te bevelen, Veel fotoplezier!

Ik zo het echt houden bij de orginele lenzen. Dus de nikor serie. Tamron heeft ook wel een paar leuke opties. Alleen zijn die niet zo degelijk. Dus zo ik toch echt investeren. Sorry. :p

Die combi bestaat gewoon niet. Je hebt goede en dus dure lenzen en je hebt goedkope lenzen. Maar als je niet weet waar je op moet letten, dan zijn de goedkope lenzen best ok. Het ligt maar aan de kwaliteit waarop jij kan fotograferen. Daarnaast heb je nog Nikon, Tamron en Sigma die lenzen maken voor Nikon. De twee links zijn sites waarop je lenzen kunt vergelijken. Zelf heb ik een 18-55 F2.8 en een kit lens van 18-135mm. Die kitlens is prima als je niet weet waar je echter kwaliteit foto's uit kunt halen. Zelf vind ik de F-factor ook heel belangrijk omdat je dan ook eenvoudiger binnen kunt fotograferen. Dus heb ik een super goedkope 50mm/F1.8 lens van 120Euro (nieuwwaarde). Pixel-peeper site is echt een top-site om lenzen te vergelijken.

Bronnen:
http://www.photodo.com/
http://www.pixel-peeper.com/lenses/

Ik heb een aantal sites voor je waar je op kunt vergelijken. http://www.digicamshop.nl/category/4028/lenzen-voor-nikon.html http://www.cameranu.nl/ http://www.kamera-express.nl/index.php?page=subtypes&type=47 http://www.digitalstreet.nl/index.php?cPath=880_23_202 Op de volgende site worden ook 2e hands aangeboden. http://www.fotoapparatuur.nl/2deHands Als je op die sites jou camera opzoekt wordt er bij sommigen aangegeven welke lenzen er geschikt voor zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100