Ik heb een vlekje op mijn foto's hoe kan ik die eraf krijgen?

Sinds vandaag heb ik op de foto's die ik maak met mijn fotocamera (kleine digitale) een vlekje in de bovenhoek. Als ik niet inzoom zie je die niet, maar het is geen optie om dan maar niet meer in te zoomen. Het vlekje verpest al mijn foto's. Heb het al geprobeerd schoon te maken met mijn t-shirt en met een schoonmaakdoekje, maar het blijft op het beeld te zien. Weet iemand hoe ik dit eraf krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je de lens goed bekijkt en je ziet geen stofje of andere viezigheid (ook niet tussen de lens elementen) dan zal deze inderdaad op de censor zitten. Heeft je camera een verwisselbare lens dan kan je zelf proberen de censor te reinigen, er zijn speciale setjes op de markt. De gebruiksaanwijzing zal dit ook vermelden. Anders zit er niets anders op dan de censor te laten reinigen maar vraag eerst een prijsopgaaf want het moet natuurlijk niet te dicht bij de aanschafwaarde zitten.

Ik denk dat je geprobeerd hebt om je lens schoon te maken. Maar het kan ook zijn dat je beeldsensor vies is. Daar kun je zelf niets aan doen. Je moet ermee naar de fotozaak, die heeft meer mogelijkheden dan jij. En ook als het niet de beeldsensor is, is de fotozaak de juiste weg. Je moet zelf niet aan zo'n toestel gaan zitten rommelen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100