welke camera is handig voor landschapfoto's ?

ik trek nog graag foto's met mijn camera maar hij is niet echt zo scherp en nog een redelijk slechte kwaliteit :( . Ik trek zeer graag foto's van de lucht (wolken) ik woon in een appartement en het is altijd ZOOO mooi in de vroege avond dan zie je uitgestrekte grote wolken in alle kleuren echt prachtig en ik heb een park achter mijn appartement dus ook heel handig voor foto's te trekken maar met mijn camera kan ik dat niet mooi trekken, welke camera zou daarvoor goed zijn? hij moet nog redelijk scherp zijn en mss een spiegelreflexcamera? ik weet het niet, ik heb hier totaal geen verstand van, ik wil gewoon een goede camera MAAR het mag maar rond de €450 kosten en ECHT niet meer dan €470 !!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien is een compacte systeem camera wat voor je! Niet al te groot, maar wel verwisselbare lensen! Dus altijd de mogelijkheid om de camera op jou wensen af te stemmen Het zijn geen spiegelreflexcameras, Maar het enige voordeel daarvan is dat je via het "vizier/kijkgaatje" Door de lens kan kijken die er op dat moment op zit! Bij een compacte systeemcamera heb je dan meestal een lcd display!

Het hangt niet zozeer van de camera af maar grotendeels van de camera. Een groothoeklens is er een die 24mm en korter is. In de digitale fotografie spreekt men van een ‘cropfactor’ van 1,5-1,6x. Men spreekt dus van een groothoek lens vanaf 16mm. Vanaf 11-12mm, we spreken van ultragroothoek.

Bronnen:
http://www.digitalefotografietips.nl/fotos...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100