Mijn Mobiele Camera heeft een roze en soms gele vlek in beeld hoe komt dat?

Ik heb een sony Xperia U en er zit een gele en soms roze vlek in me camera. Hangt ervan af waarop ik richt etc.

Is hier een oplossing voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een voorbeeld foto plaatst, kunnen we precies zien wat er aan de hand is. Voorlopig denk ik dat het vettigheid is, icm richting een lichtbron of naar de zon toe fotograferen. Oplossing, lens schoonhouden en als je toch perse in de zon moet fotograferen, dan je hand boven de lens om de zon uit de lens te houden. Toegevoegd na 4 dagen: Ik zie de foto die erbij is geplaatst. Dit lijkt op een camera fout. Op internet kan ik hier diverse zaken over vinden: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1721224 Op deze hebben ze het over een beschermfolie over de lens die er wellicht nog op zit. http://communities-origin.sonyericsson.com/thread/39353?start=0&tstart=0 Hier nog meer google resultaten: https://www.google.com/search?num=40&hl=nl&newwindow=1&safe=off&q=sony+Xperia+U+purple+spot&oq=sony+Xperia+U+purple+spot&gs_l=serp.3..0.261262.262599.0.262844.7.7.0.0.0.0.176.689.5j2.7.0...0.0...1c.1.aphPpdDKznY

het zijn denk vinger afdrukken

Je kan met een brillendoekje, of een vochtige tissue de cameralens schoonmaken. Daarmee verwijder je gele vlekken. Bij roze vlekken helpt het om je camera op een andere manier vast te houden.

Dat soort vlekken krijg je wanneer je tegen de zon in fotografeert. En meestal zie je dat gelijk al op je toestel zelf met een streep die door je beeld loopt. Beter is om de zon altijd achter je te houden of fotograferen wanneer de zon minder fel is, ondergaande of opkomende zon. Anders proberen af te schermen met je hand of een andere instelling uit proberen. Instellen op felle zon bv. Wat ik doe bij foto's die ik persé goed wil hebben is verschillende instellingen uit proberen en later de beste er uit halen. Das het voordeel van digitaal. Kost je geen cent extra, dus lekker veel klikken en uit proberen, dan zit er altijd wel iets tussen wat bruikbaar is. Vaak geven de instellingen waar je niet direct van verwacht dat ze de juiste zijn voor die foto toch uiteindelijk het beste resultaat. Het is nl moeilijk te zeggen welke instelling de beste is voor dat moment. Lichtval is op elk moment van de dag weer anders dus verschillende instellingen uitproberen voor 1 foto, dan is de kans ht grootst dat er iets uit komt wat goed is en de rest verwijder je gewoon. Succes!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100