Hoe kan ik mijn digitale foto´s beschermen/opslaan?

Ik heb een groot aantal fotos op mijn pc staan (37+ gb)
Ik beschik niet over een externe harde schijf.

Is er een manier om deze bijvoorbeeld online veilig te stellen? Het zou zonde zijn als ik alles kwijt raak bij een crash.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou ACUUT iets hieraan doen!! Het aanschaffen van een externe schijf kost echt helemaal geen drol meer. Voor minder dan €100 kan je een externe schijf online bestellen met meer dan genoeg opslagruimte (1 TB of zo) die net iets groter is dan een dikke portemonnee, en die je alleen via de USB hoeft aan te sluiten, je hebt niet eens een stopcontact nodig. Online foto's opslaan is ook een optie, maar je hebt twee varianten: -Gratis: dat kan op talloze sites zoals Flickr of Picasa (even googelen) Je kan zelfs mooi albums maken, met vrienden delen, enz. Nadeel is dat deze sites meestal beperkingen instellen voor de grote van de foto's, zowel een maximale grootte voor elke foto (vergeet het dus als je foto's hebt van meer dan 2-3 MB per stuk), als totale opslag capaciteït. - Tegen betaling: dezelfde sites (en nog meer) bieden onbeperkt opslagruimte tegen een vergoeding. De prijs kan variëren per aanbieder maar zal zijn iets van enkele tientjes op jaar basis. Zelf heb ik gekozen voor een dubbele oplossing: ik heb een externe schijf van 500 GB waar ik alle foto's in z'n originele formaat en grootte heb (dus zonder kwaliteitsverlies), en de mooiste heb ik op Picasa geplaatst. Hiervoor heb ik ze verkleind, om binnen de perken van 'gratis' te blijven. Mocht mijn hele huis met PC en externe schijf afbranden, dan heb ik tenminste de allermooiste foto's nog ergens staan. Zie de link voor een vergelijking van externe harde schijven. Ik zou het écht doen, en wel NÚ (^_^)

Bronnen:
http://www.kieskeurig.nl/product/search/qu...

Inderdaad een backup is absoluut noodzakelijk. Jammer genoeg kunnen ook backups stuk gaan en daarom heb ik 2 backups. Dus 2 externe HDD's. Mijn maandelijkse backup rouleer ik op deze HDD, dus de ene maand de HDD nummer 1 en de volgende maand nummer 2. Deze HDD's heb ik nooit aan de computer zitten, behalve tijdens het backuppen. Ik leg de dan in een brandwerende kluis. Online kan natuurlijk ook. Maar wil je die foto's online hebben staan. Waar tegenwoordig steeds meer gehacked wordt? De grote boze www.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100