Bestaan er linkshandige fotocamera's?

Er zijn veel producten die ook een linkshandige versie hebben, zoals een schaar, gitaar, muis, etc. Echter ik heb nog nooit gehoord van een linkshandige camera bestand die wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tegenwoordig niet meer, maar vroeger, toen alles beter was, was er één fabrikant, waarschijnlijk was de ontwerper zelf links, die linkse camera's bouwde (en alleen linkse). Namelijk Exakta. De ontspanner de sneltransport handel en alle andere functies zaten precies andersom. Eén Japanse fabrikant heeft daar nog een tijdje een beetje aan meegedaan (Topcon), de objectieven waren uitwisselbaar, zodat ook die camera voor linkshandigen handig was. Helaas, beiden voor 35mm film, en beiden zijn ter ziele. Digitaal is er niks links meer.

Voor zover ik weet zijn er alleen rechtshandige camera's omdat in de massaproductie geen ruimte is voor "buitenbeentjes" want dan moet je speciaal voor die een aparte machine installeren want je kan niet de huidige veranderen en dat is gewoon allemaal te duur.

Nee, die bestaan inderdaad nog niet. Er is wel iemand bezig er een te ontwerpen voor iemand die alleen een linkerarm heeft. Zie http://fototoestel2012.blogspot.com/2012/04/opdrachtstelling.html Het enige wat ik wel heb gevonden is een camcorder die te gebruiken is voor zowel links- als rechtshandigen: http://allesover.mediamarkt.nl/foto-video/camcorders/actueel/samsung-hmx-q10-camera-voor-links--en-rechtshandigen.html Verder alleen het advies om een eenvoudig fototoestel te gebruiken en dan onderste boven te bedienen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100