Hoe kun je het verschil opmerken of een geplaatste camera een nepcamera of een echt is?

Er is een bolcamera geplaatst, met uitzicht op de openbare weg. Dat mag niet, tenzij het een nepper is. Maar via welke manier kun je te weten komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moeilijk. Er zullen kleine verschillen zijn, maar de meeste kun je daarvan op afstand en in donkere omgevingen waarschijnlijk toch niet goed zien. Punten waarop je zou kunnen letten: -Echte bolcamera's (dome-camera's) zijn groter dan dummy's. -Bij sommige nepcamera's zie je het binnenwerkje (de camera en de printplaat) té goed zitten en kun je zien dat het niet echt is; bijvoorbeeld een spiegeltje in plaats van de lens. Terwijl juist bij andere camera's het bolletje té zwart is om doorheen te kijken. -Op Echte staat vaak een merk, zoals Chubb of iets dergelijks. -De bevestiging van echte camera's is vaak beter; dit ligt niet aan de camera's maar aan degeen die ze ophangt. Voor neppe wordt in de regel veel slechter montagemateriaal gebruikt. -De stroomkabel. Deze gaat bij neppe camera's 'nergens' heen terwijl je bij echte camera's vaak nog een voeding ziet hangen. -Bij sommige nep camera's staat heel zenuwachtig een rood ledje te knipperen in het bolletje. Dat legt er wel heel erg de nadruk op dat het niet echt is. Maar natuurlijk worden ook de neppe camera's steeds beter en ik zou er zeker niet op gokken of je met een echte of een nep camera te maken hebt.

1] Het is maar de vraag of dat niet mag. Hangt de camera in het zicht en is duidelijk dat er wordt gefilmd, dan is dat in principe niet strafbaar. Wel kan het een privacyschending opleveren. Daarover deed in 2007 het Gerechtshof Leeuwarden uitspraak. Niet elk filmen van de openbare weg is een schending van de privacy. http://blog.iusmentis.com/2009/04/15/cameratoezicht-door-de-buren/ 2] Hoe weet jij of er geen vergunning voor is? Filmen of fotograferen op een voor het publiek toegankelijke plaats mag, maar de aanwezigheid van camera's moet duidelijk aangegeven zijn. http://www.iusmentis.com/maatschappij/privacy/filmen-cameratoezicht/ 3] Als je weet wie die camera geplaatst heeft, kun je het beter daar even vragen.

als de camera op de openbare weg staat zou ik niet weten waarom dat niet mag. Wat is het verschil, of er nu een agent staat te kijken of een camera. en tegenwoordig is het haast niet te zien of het een dummy is of een echte.

Ik zou er een zak overheen hangen, als het een echte camera is wordt die zak binnen een dag verwijderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100