Waarom worden oude films altijd versneld weergegeven ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ze worden niet versneld weergegeven, ze zijn zo opgenomen. de camera's waren vroeger nog niet zo goed. ze konden binnen een seconden maar rond de 10 frames maken, daardoor lijkt het alsof alles sneller beweegt.

Tegenwoordig bekijken we op TV/CD/DVD 25 frames (beeldjes) per seconde. Vroeger konden ze niet zo precies opnemen en was het minder, bijvoorbeeld 18 of 24. Deze worden dan toch met 25 beeldjes per seconde afgespeeld, waardoor het allemaal net ietsjes sneller gaat.

Dat is om het leuker te maken, slapstick noemen ze dat. Er zijn zat oude filmpjes die wel goed lopen maar die zijn dan ook serieus bedoeld.

Je kan op twee dingen doelen. -Er is een verschil tussen de opnamesnelheid in de cinemawereld (24fps) en de tv/video wereld(25/50 hz=fps) in Europa. Voordat Blu-ray werd geintroduceerd werden films opgesneld (1/24ste sneller per seconde) van 24 naar 25 frames per seconde*. Dit levert ook op dat de pitch iets verschuift en een C geen C meer is zogezegd en dat de film ietsje sneller is afgelopen dan in de bioscoop(24fps). -Heel vroeger was er geen echte standaard omdat de camera man het handmatig moest bepalen en dat ergens tussen de 12-22 fps probeerde te houden. Toen 24fps de absolute standaard werd in cinema en projectoren alleen maar zo snel afspeelden werd alles wat lager was sneller afgespeeld. Toegevoegd na 2 minuten: In principe zou je met wat bewerking de film nu zo goed als op snelheid af kunnen spelen (op een PC).

Bronnen:
http://www.straightdope.com/columns/read/9...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100