wil graag een "professionele" camera, niet te ingewikkeld. bijv; scherpbijstellen handmatig EN auto, goede zoom. Tijfel tussen canon en nikon. Tips?

Toegevoegd na 2 uur:
gaat om een spiegelreflex camera

Toegevoegd na 16 uur:
wil voornamelijk gebruiken op safari reis, dus natuur fotos, beweging, panorama en idd het meezeulen. Dacht zelf aan canon 550D. Maar begreep al dat een extra lens een must is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In alle voorgaande reacties zitten goede tips. Specifiek op de dingen die jij zegt te willen gaan doen met deze camera nog dit. - safari betekent hitte en zon ? Dan moet je kleine (snelle) sluitertijden hebben om niet overbelicht te raken, of je diafragma goed klein kunnen zetten. Klein diafragma levert hoge scherptediepte op en daardoor meer delen van de foto scherp in beeld. - safari betekent ook veel onderwerpen op grote afstand maar wel graag goed in beeld. Dat betekent dan weer teleobjectieven, of telezoom objectieven. Je kunt ze 2e hands (maar perfect !) kopen, je kunt ze huren. Inderdaad: Konijnenberg. - teleobjectieven betekent al heel snel flink wat gewicht, dus statief mee. (Huren, 2e hands, nieuw wat je wilt). Zorg dat ie het gewicht met gemak aan kan. Als de terreinwagen dan hobbelt terwijl je in de bak staat te fotograferen dan knakt je statief niet meteen. - natuurfoto's en panorama betekent allebei zo veel mogelijk detail. Dus ik denk dat je geen gecropte sensor moet hebben. - beweging: van wat ? een huismus (akelig snel beest) heeft een sluitertijd van 1/3000 seconde nodig om midden in de beweging te bevriezen. Hoe groter het dier hoe trager het wordt. - meezeulen: neem een statief mee. En zorg voor een hele stevige rugzak waar in ieder geval je body en objectieven in kunnen. Nou denk je misschien "O jee, veel te ingewikkeld", maar dat valt erg mee als je bv de camera op automatisch zet en je objectief zelf laat scherpstellen op een door jou aangewezen punt, en de stabilisatie *aan* zet. Dit geldt zo voor de Canon. Maar full size sensor brengt je bij de EOS 5D of 1D. En dat zijn de zware jongens en idem meisjes. Nog 2 tips dan: Koop je apparatuur zeker 1 maand voordat je weg gaat zodat je er thuis nog mee kunt experimenteren. En neem je handleiding mee op reis. Toegevoegd na 4 minuten: O ja; ALS je er een Canon EOS 5D of 1D van maakt is het bijna heiligschennis wanneer je ze op "automatisch" zet. Dus probeer zo snel mogelijk voldoende onder de knie te hebben om hem of haar van de automaat af te halen. :-)

Als je een goeie makkelijke camera wil moet je voor de canon powershot sx30 is gaan, 14 mp, 35x zoom enzovoort. Wil je een spiegelreflex? Dan kun je haast geen miskoop doen, met iedere canon of nikon zit je dan goed, dan gaat het om je wensen en budget, weet alleen wel dat voor goede foto's je bij een spiegelreflex aan de kitlens( de lens die je bij de camera krijgt) niet genoeg hebt.

De beste tip die ik je kan geven, is eens goed rond te kijken op vergelijkings- en reviewsites. Ik bedoel, ik kan jou wel tips geven, maar die geef ik vanuit *mijn* fotografie-ervaring en *mijn* voorkeuren. Jouw ervaring is heel anders, en jouw voorkeuren zullen heel anders zijn dan de mijne. Heel uitgebreide reviews en besprekingen van heel veel camera's vind je op dpreview - zie onderstaande link. Het zal wat tijd kosten, maar ik denk dat je daar goed kunt ontdekken welke camera het beste aan jouw wensen voldoet.

Bronnen:
http://www.dpreview.com/

Elke spiegelreflex voldoet voor jou. Neem er een die in je budget valt.

Zoals gdanonym opmerkte, elke spiegelreflex voldoet in principe! Stel jezelf eens de vragen, wat is mijn maximale budget. Wat wil ik gaan fotograferen, welke groeimogelijkheden wil ik, hoeveel gewicht vindt ik nog fijn om rond te zeulen, welke kwaliteit wil ik bereiken, welke gear wil ik naast mijn camera en glaswerk nog meer erbij. Dat zijn belangrijke overwegingen! Misschien wil je de antwoorden op deze vragen delen, dan kunnen de GV'ers ook nog een beetje met je meedenken. Ken Rockwell heeft een zooi bruikbare reviews van Nikon en Canon spul.

Het is al gezegd, elke camera van Nikon (mijn voorkeur) en Canon is prima, alleen de kitlens zal problemen kunnen geven met handmatig scherpstellen, tenzij je een kit koopt van Nikon met de 18-105 lens, die heeft een prima systeem. Kijk eens rond bij http://www.kameraexpress.nl/ of http://www.fotokonijnenberg.nl/ Beiden hebben leuke prijzen en goede service. Als je echter je vraag doorleest zie je een tegenstrijdigheid, je wilt een "professionele" camera, die niet te "ingewikkeld" is. E.e.a. sluit elkaar eigenlijk uit, een professionele camera is per definitie een ingewikkeld apparaat, maar ik denk dat je een camera bedoelt waarmee je goede foto's kunt maken, en dan kloppen de antwoorden van mijn voorgangers en dat van mij wel. Toegevoegd na 4 uur: Op safari. Dus een reis die je waarschijnlijk maar één keer maakt. Dan moet je dus extra goed kijken wat je doet. Je zult zéker een telezoom erbij moeten hebben, anders zit je straks met allemaal plaatjes van: dat daar zijn een kudde olifanten, ja kijk maar goed, 't is wel klein, maar ik had geen telelens..... Ik weet niet wanneer je die reis gaat ondernemen, maar zorg dat je eerst al wat met je camera en objectieven gespeeld hebt, voordat je op reis gaat, en zorg voor voldoende geheugenkaartjes en een back-up mogelijkheid. (ik laat altijd de foto's op het kaartje staan, als het vol is pak ik een nieuwe, de kaartjes bewaar ik met foto's erop in de lock stand, prima eerste back-up. Ze kosten bijna niks) En inderdaad, het wordt zeulen, voordeel is echter dat je dan wel met foto's terugkomt, en niet met kiekjes! Succes en een fijne reis.

zou voor de Panasonic Lumix DMC-FZ45EG-K Digitale camera - compact - 14.1 Megapixel - 24 x opt. zoom gaan. bevalt mij al tijdje prima... goede lens Leica.. goede zoom (minimaal 18x tot 24x...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100