Hoe heet het systeem dat je super snel foto's kan schieten?

Ik zou graag een spiegelreflex camera willen hebben die echt super snel foto's kan schieten, zoals dat handig is bij gebeurtenissen die zo voorbij zijn.

Als iemand goede ervaringen hier mee heeft, dan zou ik graag willen weten welke jij gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het wordt ook wel speedburst genoemd, dan heb je veel frames(foto's) per seconde.

dat systeem heet 'high speed camera' en hier kan je zien wat ze kosten en waar je ze kan kopen: http://www.kelkoo.nl/ssc-124901-high-speed-camera.html

Reflexcamera, ik gebruik de Canon EOS 3000

Leuk dat je dat vraagt! Ik heb het jaren gedaan met een fotocamera die wel 4 beeldjes per seconde kon maken maar sinds de introductie van de super-8 filmcamera gaat het met de ongelooflijke snelheid van 15 foto's per seconde! Voor mij dus niets anders dan de Vivitar Super 8 Movie Camera.

Een term hoe dat heet zou ook wel filmen genoemd kunnen worden. Mijn eigen ervaring is met elke SLR om te 'leren' op het juiste moment de foto te nemen. Dat is immers wat fotografen doen die de situatie kennen en 'weten' wat en wanneer de juiste moment van 'klik' is. Een fototoestel die 'prrrrt' doet en meteen alle fotomomenten neemt is geen uitdaging meer en dus geen fotografie meer. Heb geduld en leer het moment te zien en te voorspellen. Dan kan je klik zeggen/doen. Het is veel moeilijker om je toestel paraat te brengen, te kaderen, scherp te stellen en dan klik doen die misschien al te laat is. Alleen omdat je onvoorbereid was en het al 1 seconde duurt voordat die camera in positie staat. De camera die jij zoekt behoren tot de hoogste prijsklasse. Dus peperduur en zeer professioneel. €3000+ zonder lens.

Je bent op zoek naar een camera die een shutter delay heeft van ca. 0,1 sec of minder. Je komt dan snel uit op een spiegelreflex camera en dat is sowieso een goede keuze als je serieus met fotografie wilt bezig gaan. Je hebt volledige controle over de fotografie en alle instellingen (vooral de handmatige instellingen - stand M is toch een van mijn meest gebruikte..), plus je kunt kiezen welk objectief je op je body zet. Er zijn veel mogelijkheden en het hangt echt van je budget af om je een zinnig antwoord te geven en je een camera aan te bevelen, om ook nog rekening te houden met je specifieke wensen. Ik heb zelf een D700 met een stuk 24-70/2.8 glaswerk en de afmetingen, gewicht en prijs zijn best proportioneel als je dat niet gewend bent.

Casio exilims hebben zeer snelle burst rates. Dat zou ideaal zijn, het zijn echter geen dslr's. Een heel mooie camera is de Exilim EX-F1, maar vanwege het hoge prijskaartje niet meer verkocht (ebay). Wel te koop de EX-F20 die ook niet al te duur is. Voordeel is ook dat je 2 seconden en 60 beelden continu in het geheugen kunt houden, dus zodra je de ontspanknop loslaat heb je 60 beelden van de laatste 2 seconden. Bij spiegelreflexen komt aan een hoge burst rate een flink prijskaartje te hangen.

Ik had al een uitgebreid antwoord gegeven over burst rates, maar besefte later dat het je gaat om een camera die gewoon zo snel mogelijk gebruiksklaar is. Daar zijn meerdere zaken op van invloed, zeker bij spiegelreflexen. Van belang is ten eerste hoe jij deze situaties tegenkomt. Moet je dan je camera nog uit je tas halen, juiste objectief monteren en toestel aanzetten, vervolgens settings instellen, scherpstellen... nu ja, dan merk je echt weinig van de kleine verschillen tussen camera's onderling. Heb je je camera echter al in je handen en alle settings staan goed en hoef je alleen maar scherp te stellen en af te drukken, dan is vooral je snelheid van scherpstellen van belang. Doe je dat handmatig dan heb je dat zelf in de hand (letterlijk). Stel je automatisch scherp dan zou ik zeggen: zoek een camera met een goede autofocus en zet er een snel objectief op. Zoals je ziet heb ik het nergens over shutter lag of shutter delay: dat is bij het fotograferen met spiegelreflex niet echt aan de orde. Bij andere types camera kan het wel degelijk een probleem zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100