Wat is het maximale afdrukformaat in cm van een foto met een resolutie van 3888x2592?

Dat de foto dus nog volledig op scherpte is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt er op af wat je bedoelt met volledig op scherpte. Grotere afdrukken worden over het algemeen op grotere afstand bekeken. Daardoor lijken ze scherp. ook al is er met een groter bestand theoretisch meer scherpte. Als je met je neus op de gemiddelde poster gaat staan is die ook niet scherp, en de nachtwacht is van dichtbij ook niet scherp. Dus ik zou zeggen: print eens op A3 en kijk of JIJ dat scherp genoeg vindt. Ik heb net een expositie gehad waarbij ik foto's met 10 megapixels afgedrukt had op 25 X 40 (ongeveer). Die zijn op gewone kijkafstand echt prima. Nog één opmerking: Een foto is mooi en brengt een emotie over of hij is dat niet. Dat is maar zeer ten dele afhankelijk van scherpte.

Als ie raw geschoten is a3 formaat goed haalbaar, is het jpeg dan zou ik a4 max aanbevelen

Ga uit van 118 pixels per cm (300 per inch) wat als standaard aangehouden wordt. Dan wordt het dus 33 bij 22 cm als je de foto niet gecomprimeerd hebt tot bv een jpg. Als je dat wel gedaan hebt is het lastig in te schatten, omdat een jpg in verschillende gradaties je beeld benadeelt.

toevallig dezer dagen gesprek gehad met foto handelaar/fotograaf over deze materie. De huidige printers zijn middels aangepaste software in staat om van een 7Mp RAW bestand een A0 print te maken die goed oogt. Die moet je natuurlijk niet op 40cm afstand bekijken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100