Aan welke kenmerken kan ik zien of een lens geschikt is voor mijn camera?

In de fotowinkel hier, staat een tweedehands lens in de etalage. Waar aan kan ik herkennen of deze lens geschikt is voor mijn Canon EOS 350D?
(zonder er naar binnen te gaan en te vragen...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk zul daar nooit achter komen, als je niet naar binnen wil gaan (ruikt het vies binnen?). Als alternatief zou ik de telefoon dan maar gebruiken (let op, nummer herkenning uit zetten) en dan maar even informeren naar de objectiefvatting en/of er een eventuele verloopring voor te krijgen is. (mogelijk beschikt de winkel over een website, dan is dit alles ook mogelijk via internet).

je moet vragen welke "vatting" er op zit . Dat is het metalen gedeelte waarmee hij aan je camera zit. Je zult je camera mee moeten nemen , dan kan je,als er 'n canon vatting opzit, hem controleren . Want als 'n lens gevallen is kan hij zoals dat heet scheel zijn . Dat wil zeggen dat de lensdelen niet meer goed op elkaar zitten.

Ik zou in ieder geval even informatie vragen bij de verkoper.

Een goede winkel zet erbij welke vatting de lens heeft. Verder heeft het te maken net de eisen die je stelt en of die lens aan jouw eisen voldoet. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100