Wat is het verschil tussen een Omnibounce van merk X en eentje van Sto-fen?

Ik zoek een Omni Bounce voor mijn Nikon Speedlight SB-600, maar merk dat er veel verschillende worden aangeboden.

Het merk Sto-fen ken ik als enige, de rest is allemaal merkloos. Zit hier heel erg veel verschil tussen?

Weet jij het antwoord?

/2500

zit alleen verschil in prijs en kwaliteit/levensduur. De werking is hetzelfde; het flitslicht iets verzachten en een betere spreiding geven.

Als je dit zoekt (zie afbeelding), dan kan je elk merk/type kiezen. Mits hij maar op je flitser past. Zelf een plastic bekertje doet de truc al goed. Mocht je indirect willen flitsen, gebruik hem dat niet. Je wilt bij indirect flitsen niet altijd dat er toch directe licht komt. Via de muur/plafond is het gewoon mooier. Je kunt een heel klein beetje direct doen met een uitschuifbaar schotje, of een papiertje om net een spiegeling te krijgen in de ogen. Ik gebruik hem alleen als ik direct flits, maar dan nog niet altijd.

Als je erg gebrand bent op juiste kleurweergave, dan kan het zijn dat de goedkope niet precies 5400K geven, maar wat geler of blauwer zijn. En ook als ze ouder worden, wat kunnen verkleuren. Ik heb ze zelf ook gebruikt (een paar euro uit hong kong via ebay), maar nooit wat van gemerkt. Anders kan je met je RAW opnames, de witbalans nog wat aanpassen achteraf. Ook passen ze misschien wat minder goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100