Welke home cinema zou ik aankopen!

Ik beluister graag muziek op mijn pc en bekijk ook veel films. bij mijn pc heb ik een heel goeie geluidskaart met thx, dolby hd,... . kHeb eens rondgekeken en kwam tot m'n beslissing tussen twee home cinema's, dewelke raad jullie mij aan en waarom?

Als u er niet mee eens bent met mijn keuze, zeg het mij, en zeg ook de welke ik beter zou kopen en waarom.

http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/home_theater/home_theater_speakers/acoustimass_10/index.jsp

http://www.logitech.com/nl-be/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/224

Toegevoegd na 10 minuten:
Zal één van deze geluidskaarten worden op mijn pc:
http://www.alternate.be/html/product/Geluid/Asus/Xonar_D2X-XDT/239767/?tn=HARDWARE&l1=Geluid&l2=Kaarten

http://www.alternate.be/html/product/Geluid/Asus/Xonar_HDAV1.3_Deluxe/287590/?tn=HARDWARE&l1=Geluid&l2=Kaarten

Toegevoegd na 1 uur:
1100 euro is echt mijn maximum budget, (en waarom een receiver? Lukt dit niet met mijn nieuwe geluidskaart?)

Toegevoegd na 3 dagen:
Wat vinden jullie van deze receiver
http://www.pioneer.be/nl/products/42/98/405/VSX-2020-K/index.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het geld niet uitmaakt, dan zou ik altijd voor een Bose kiezen. Dit is hét merk op het gebied van luidsprekers en geeft geweldig geluid. Logitech is ook een goed merk, waarbij de set ongetwijfeld een heel goed geluid geeft. Maar het blijft een computertoebehoren leverancier die het ook inkoopt bij derden. Bose is eigen product. De vraag is meer of de capaciteit van de kaart dusdanig is dat je het verschil gaat merken in je geluidsbeleving.

Dit wordt een makkelijk antwoord. De Bose moet je laten staan, want die heeft geen ingebouwde versterker. Je geluidskaart in de pc zal ongetwijfeld geen 5.1 versterker hebben. Blijft de Logitech over en dat is een goede keuze (en heeft wel een ingebouwde versterker). Ook fantastische luidsprekers zijn van het merk Teufel, ze hebben ook een serie speciaal voor de computer. De motiv 5 bijvoorbeeld is een high end speakerset voor 499. Dat is dan wel meteen de duurste, maar nog altijd de helft van wat de speakers van Bose kosten. Enige nadeel van Teufel is dat je ze niet in een winkel kunt luisteren, ze worden in Berlijn gemaakt en verzonden. Daartegenover staat dan weer dat je ze thuis 8 weken mag proefluisteren.

Als je een fatsoenlijke versterker en boxen hebt, kun je die aansluiten op de aansluiting van de koptelefoon van je computer. Ook kun je die op je tv aansluiten. Je hebt dan prachtig geluid en goed beeld. Zo'n homecinema heb je dan helemaal niet nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100