Met welke converter sluit ik mijn hoofdtelefoon aan op mijn DECT-toestel?

Ik heb al een hoofdtelefoon met microfoon (van Labtec). Die wil ik aansluiten op mijn DECT-telefoon.

Probleem: de hoofdtelefoon heeft twee stekkers van 3,5 mm (één voor de luidsprekertjes, één voor de microfoon). De telefoon heeft een mini-USB-aansluiting.

Ik moet dus van 2 x 3,5 mm naar mini-USB.

Bestaat daar een kabel voor?

Zo nee:
Ik weet dat er kabels bestaan die van 2,5 mm female naar mini-USB gaan. Als ik zo'n kabel bestel, heb ik alleen nog een kabel nodig die van mijn 2 x 3,5 mm naar 2,5 mm gaat.

Die bestaan, maar: kan ik elke willekeurige conversiekabel kopen, of is er verschil? Ik kan me zo voorstellen dat er verschil is tussen een stereokabel zonder microfoon, en een monokabel met microfoon - die laatste is wat ik nodig heb.

Toegevoegd na 3 minuten:
 
Hmm, vragen zijn wellicht wat onduidelijk gesteld. Heel concreet:

Koptelefoon: 2 x 3,5 mm
DECT-telefoon: mini-USB

1.  Bestaat een conversiekabeltje van 2 x 3,5 mm naar mini-USB?

Zo niet, dan koop ik een conversiekabel van 2 x 3,5 mm naar 1 x 2,5 mm.

2.  Zijn alle conversiekabeltjes van 2 x 3,5 mm naar 1 x 2,5 mm hetzelfde, of moet ik opletten wat ik koop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Conversiekabeltjes van 3.5 naar 2,5 mm (vaak alleen adapters) doen NIETS met het signaal zelf en DECT telefoons hebben de juiste gevoeligheid/ output voor gewone headset (32Ohm ) bij 35-125mV (koptelefoon) en 600Ohm bij 0.5 mV bij dynamische microfoonopnemers of electret microfoons. Het moet volgens mij heel goed lukken met 3.5-2.5 mini-jacksconversie. Als je handig bent kun je ook losse 2.5 mm plugjes halen en die aan koptelefoon/microfoon zetten. Volgens mij heeft Conrad/Mediamarkt/Saturn complete 2,5 mm set koptelefoontjes /microfoon voor handsfree. deze kunnen ook op DECT. Laat me even weten of dat nu nog zo is (vroeger bestond dat met zekerheid, maar dat is alweer even geleden)

Dat zal je niet gaan lukken. Een DECT-telefoon heeft daar geen voorzieningen voor. Als je persé een headset wilt aansluiten, ben je aangewezen op zo een vrij kostbare oplossing:

Bronnen:
http://www.telecomwereld.nl/n0000164.htm

de headset die je nu hebt is denk ik specifiek voor een pc o.i.d. en kan je denk ik niet op je telefoon aansluiten. ik heb wel een linkje voor je voor headset met 3.5 mm jack je kan dan eenvoudig een plug 3.5mm-> 2.5mm er op aansluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100