Waarom blijft mijn platenspeler hangen aan het eind van de plaat?

Ik heb laatst een platenspeler gebruikt die een lange tijd stil heeft gestaan. Nu merkte ik op dat elke plaat blijf hangen vlak voor het einde. Net alsof de arm te veel weerstand heeft op het eind. Hoe kan ik dit oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uiteraard heeft u gecontroleerd of de speler zoveel mogelijk horizontaal staat, de plaat niet beschadigd is, de plaat niet vuil is, er aan de naald geen stof hangt. De plaat/naald blijft hangen over tijdens het afspelen, gaat niet verder op de plaat. Stel het balans gewicht van de toonarm af, iets meer in de richting van de naald, Stel de anti skating af en test opnieuw. Lees hier verder:https://www.lpspeler.nl/vinyl-academy/draaitafel-set-up/anti-skating-dwarsdrukcompensatie-wat-en-hoe/

Bronnen:
http://www.autovision.nl/autovision/servic...

Kennelijk blijft de arm steken op het afslagmechanisme dat er voor moet zorgen dat de platenspeler stopt aan het einde van de plaat. Aan dit mechaniek zit een pal die heel licht verschoven moet kunnen worden als de arm bijna op het einde is. Zolang de arm kleine bewegingen maakt zal de pal soepel meegeven. Als de arm een snellere beweging maakt in de uitloopgroef dan loopt de arm aan de andere kant van de pal en neemt een pennetje onder het draaiplateau de schakelarm met pal mee en schakelt de motor uit. Je moet dus kijken of je de pal weer soepel kunt bewegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100