Op welke manier kan ik het beste mijn gitaar amp aansluien op mijn (toekomstige) speakers?

Hoi,

Ik wil mijn gitaarversterker( microfoons en nog veel meer) aansluiten op mijn speakers (die ik nog moet kopen) En dan alles via een mixer besturen om live te spelen/oefenen in de muziekruimte die ik nu dus aan het bouwen ben :)

Doe ik dit via een Dio box naar de mixer? Of kan ik dit het best doen met microfoons voor de versterker die via de microfoon via de mixer het geluid opnemen naar de speakers? Of werkt het nog heel anders ? :P

Het gaat dus vooral over de versterker te linken aan de Speakers en de mixer om live te oefenen. Ik hoef er nog niet per se mee op te kunnen nemen.

Alvast bedankt,

Steven

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn verschillende manieren die naar Rome leiden voor wat betreft het aansluiten van een gitaar naar FoH. Sommigen zweren bij microfoons voor hun stack, andere prikken liever rechtstreeks op de versterker in, en leiden de uitgang dan naar de mixer en zo naar FoH. Je moet alle smaakjes geprobeerd hebben om je eigen voorkeur te ontwikkelen. Ik speel gitaar en nooit live in een band, maar speel vaak bij Kick Music in de kelder om zomaar wat gitaren te proberen, en dan voelt rechtstreeks prikken in een amp beter, dan met twee mic's voor je Amp en dan naar FoH, wat ook minder gevoelig is voor feedback e.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100