Maakt het enig verschil in kwaliteit of je muziek op een audio cd brand of op een mp3 schijf?

Er kunnen namelijk ca 100 nummers op een mp3 schijf en maar iets van 18 nrs op een audio cd zijn de nummers op de audio cd daarmee van betere kwaliteit of misschien wel van slechtere kwaliteit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een audio CD slaat de muziek op met een bitrate van 1,411.2 kbps. Als je audio als mp3 opslaat geef je naar welke bitrate de kwaliteit verlaagd moet worden, daarna wordt deze gecomprimeerd. Het is dus niet zo dat een mp3 van 128kbps opgeslagen even groot is als een RAW audio van 128kbps. Elk verlies is een verschil in kwaliteit maar niet elk kleine verschil is door een mensen oor te onderscheiden. Toegevoegd na 1 uur: Als je een Mp3 op een audio CD brandt zal het niet uit moeten maken, kwaliteit was alleen hoger voor je er een Mp3tje van maakt.

Mp3 is mindere kwaliteit want gecomprimeerd. Als je mp3's maakt op 128kbps (kilo bit per seconde) dan is dit voor 9 op de 10 mensen hoorbaar. Het klinkt slechter dan het origineel van CD. Als je mp3's hebt van 160kbps of hoger, is het voor niemand in een blinde test meer hoorbaar. Mijn advies: hou het bij mp3's maar zorg voor minimaal 160kbps bit rate

Ligt vooral aan de installatie waar je de cd op gaat afspelen, in bijvoorbeeld de auto zal het niet uitmaken. Als je de muziek als mp3 gedownload hebt, maakt het niet uit, er komt geen informatie bij door ze als cd te branden. Vanaf 160 a 192kbps horen de meeste mensen geen verschil meer, maar ook dit ligt weer aan de installatie. Dj's maken gebruik van bitrates tot 320 omdat bij lagere rates een deel van de bas wegvalt. Dat is echter alleen bij zeer zware installaties te horen.

In principe maakt het niks uit of je moet een super stereo installatie hebben van meer dan 1000 euro, dan hoor je misschien het verschil. Maar als je mp3 files als audio cd gaat branden dan maakt het niks uit en als je spelers mp3 ondersteunen kun je er het beste een mp3 cd van maken.

Het blijkt ook uit de andere antwoorden, 128Kbps MP3bij gemiddelde apparatuur, maar bij GOEDE dopjes/stereo en een fatsoenlijk ontwikkeld gehoor MP3 min 150Kbps. Omdat de meeste mensen die graag naar muziek luisteren een getraind oor hebben , kunnen we dus volstaan met 150 Kbps, als je jezelf fatsoenlijke dopjes , koptelefoon of GOEDE stereo gunt. Dat laatste raad ik met klem aan, veel mensen hebben thuis bagger, ook de luidsprekers in TV's zijn echt niet goed, koop desnoods in een tweedehands- of kringloopwinkel een paar goede merkboxen en sluit die op het goedkope setje aan of koop er een goede versterker bij. Je zult je verbazen, geluid klinkt nooit beter dan de luidspreker waardoor het ten gehore gebracht wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100