Hoe krijg ik een mobiele 14V bron?

Ik heb een stereo setje opengebroken en daar vond ik een travo met de tekst in 220 ac out 14v 1,2mAh in. ik wil dit setje mobiel maken. Kan dit dmv een 14V batterij en waar vind/ hoe maak ik die in godesnaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je transfo 14V geeft heb je na gelijkrichting 18V. En voor een goede werking heb je dus 18V nodig. Een mogelijkheid is 3 stuks 6V loodaccu's te gebruiken. En waarom geen zonnepaneel als je het overdag gebruikt? Toegevoegd na 2 uur: Nog een zonnepaneel.

Bronnen:
http://www.ebay.co.uk/itm/10-W-Monocrystal...

Ja dat kan met een batterij, evt zelfs met 12 V, die Amperage moet je wel ongever aanhouden. Is geen standaard batterij. Hier maar eens proberen: http://www.battrex.nl/catalogue/?MCATID=64 PS Kan wel best zo duur zijn dat je beter een nieuw setje kan kopen.

Dit zou wel kunnen met een accu van 12 volt, maar kijk eerst goed of de 14V 1,2 mAh, wel DC ofwel gelijkspanning is. Het is namelijk altijd zo dat uit een trafo AC in ook AC uit gaat en dat die wisselspanning dus in het apparaat word gelijkgericht naar een 12 V gelijkspanning. Dit betekend dat als je het stereo setje mobiel wilt maken je de accu of het batterij pack aan moet sluiten na de gelijk richt cel of diodes.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Transformator
http://students.chem.tue.nl/ifp27/energiev...
http://www.encyclo.nl/begrip/omvormer
https://www.google.nl/search?q=trafo&hl=nl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100