is het mogelijk om analoog geluid toe te voegen aan een mp3tje? zeg maar de sound van een lp/of cassette toevoegen via een software.

ik mag graag naar het ouderwetse geluid luisteren van een plaat of cassetettebandje. maar om als grote muziek fanaat lp 's te blijven kopen en cassettes te kopen heb ik geen plek voor. nu vroeg ik mij af of het zo ook mogelijk is? om met software mijn mp3bestand analoge klank te geven

Toegevoegd na 2 minuten:
ik bedoel ruis en het tikken van een naald

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan niet. Een mp3 bevat getallen. Dat zijn losse eenheden. Geluid is een ononderbroken stroom van luchtdrukvariaties, en dat kan niet op een mp3. Als je met het echte ouderwetse geluid bedoelt dat het wat krakerig is en ruist? Ja, dat kan wel geregeld worden.

Dat is mogelijk. Zowel door de bestanden te veranderen (editing) of door een filter toe te voegen tijdens het luisteren of gewoon een noisegenerator te draaien naast de muziek. Bij de laatste twee moet de software of website wel op het afspeelapparaat kunnen draaien. Als je MP3's op een autoradio luistert via USB-stick is dat niet mogelijk (dan moet je dus editen). Edit-software waar dat mee kan is bijvoorbeeld Audacity: http://www.audacityteam.org/download/ Web: https://mynoise.net/NoiseMachines/dustyScratchedVinylNoiseGenerator.php Voor smartphone: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rebi.vinylplayer&hl=en In de bron/link staat nog meer.

Bronnen:
https://www.howtogeek.com/215084/ask-htg-c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100