Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik hdmi arc omzetten naar geluid?

Ik wil graag HDMI arc omzetten naar een analoog audio signaal in de vorm van rood-wit of 3.5 mm.

Nu kwam ik dit product tegen:
https://nl.aliexpress.com/item/5-Feet-1080P-HDTV-HDMI-Male-to-3-RCA-Audio-Video-AV-Cable-Cord-Adapter-Converter/32579570782.html?isOrigTitle=true

Zal dit doen wat ik wil? Of heb ik een omvormer nodig zoals onderstaande?
https://goo.gl/ZOAGWX

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Audio
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Wat je volgens mij nodig hebt is een HDMI naar Audio Omvormer, daarmee koppel de audio los van het HDMI signaal. Dit apparaatje heb je in meer uitvoeringen. Zelf heb ik er recent 1 gekocht. Het werkt als een zonnetje. De bron op de HDMI-in & HDMI-out naar beeldscherm.
Het geluid wordt uit het HDMI signaal gehaald.
In de 4K-uitvoering die ik heb kan je hardwarematig schakelen van stereo naar 5.1 geluid met audio-out middels SPDIF, SPDIF optisch of 3,5mm stereo jack.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Wat voor apparaatje heb jij?
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deze heb ik:
https://www.allekabels.nl/audio-omvormer/1300/1375335/audio-omvormer-hdmi-naar-audio-4k.html?gclid=CKGqxoK-n9ICFW0A0wodzssFfQ.
Het is een kleine €60,- investeren, maar dan heb je ook wat. Deze heb ik gekozen omdat ie t.a.v. HDMI-bandbreedte future proof is, maar je kunt natuurlijk ook een goedkopere versie aanschaffen naar gelang je wensen en budget natuurlijk.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding