Irritant geluid uit mijn boxen vanuit de computer, moet de verhuurder dit probleem oplossen?

Ik woon in een huurhuis, nu staat mijn computer op zolder (de stopcontacten zaten al in het huis, zelf niks toegevoegd enkel internet verbinding naar boven getrokken).

Nu merk ik dat wanneer ik mijn computer aansluit op de stopcontacten op zolder een irritant geluid uit mijn boxen komen die aangesloten is op het moederbord door middel van 5.1 audio (jacks). <-- weet ook niet in hoeverre het gevaarlijk is.

Ik heb de pc ook beneden getest en daar heb ik het probleem niet. Kan ik gewoon de huurbaas bellen en moeten zei dit probleem dan oplossen? (ik zit bij centrada)

Het is voor mij helaas niet mogelijk om de pc beneden neer te zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt als vermoedelijk een 50 hertz-brom ; dat zou kunnen komen doordat ze stopcontacten geen randaarde hebben, en DAT mag je eigenlijk anno 2016 eigenlijk wel redelijkerwijs verwachten. Als het dus inderdaad ongeaarde stopcontacten betreft op zolder, kun je zeker de huisbaas vragen deze te laten vervangen en het huis dus "up to date" te brengen. weigert hij dat, dan kun je altijd nog besluiten zelf met een lange verlengkabel een geaard stopcontact te verlengen tot op je zolderkamer. Niet de fraaiste oplossing, wel een stuk veiliger. (Je kunt op die manier trouwens ook TESTEN of dat inderdaad de oorzaak is en het gebrom op die manier wegblijft). Toegevoegd na 3 minuten: Let wel ; de verhuurder is niet VERPLICHT je huis van andere dan de voor levensonderhoud noodzakelijke (in de keuken en badkamer dus) randaarde-stopcontacten te voorzien. Weigeren is dus zeker een optie, en vermoedelijk zijn voorkeur. Zie bijv. http://www.startpagina.nl/v/huis-tuin/overig/vraag/345563/verhuurder-woningbouw-verplicht-gratis-stopcontacten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100