Welke luidspreker set past bij deze Receiver(zie link)?

http://tweakers.net/pricewatch/377304/onkyo-tx-nr535-zwart/specificaties/
deze receiver heeft een 5.2 kanalen ,kan er ook een 5.1 luidspreker op?

Toegevoegd na 21 minuten:
graag een link naar de luidspreker of de webshop.

Toegevoegd na 56 minuten:
Receiver heeft (Total Power =575W) en ik wil 5.1 geluid van PC op aansluiten,moet dan de luidspreker ook overeen komen met de merk Onkyo

Weet jij het antwoord?

/2500

5.2 speaker configuratie betekent eigenlijk niets meer dan een extra subwoofer. Hierbij kun je gewoon een 5.1 speakerset op aansluiten, waarbij je dat extra kanaal gewoon niet aansluit op je receiver. In principe kun je elke speaker aansluiten op die receiver die aan de specificatie voldoet(bijv. max 100W) En hoeveel speakers(en welke) je vervolgens aansluit is aan jou. (2.0 / 2.1 / 3.1 / 5.0 /5.1 / 5.2)

Het aantal Watts is niet zo interessant in deze. Je moet kijken naar de impedantie. Die van je speakers moeten in dezelfde lijn zijn; in dit geval dus 6 Ohm, of iets hoger. Lager kàn op zich wel, maar dan kun je dus wel de versterker opblazen (al zal deze wel beveiligd zijn). Zoals iemand anders al zei, hoef je dus geen twee subwoofers erop aan te sluiten. Je zou zelfs de sub weg kunnen laten als je geen waarde hecht aan een diepe bas (al zou ik het voor bijv. gamen sowieso wel aanraden). Je kan er overigens ook gewoon twee speakers op aansluiten als je dat eventueel liever hebt. Op die manier kun je meer geld uitgeven aan twee goede speakers. Dat zou de juiste keus zijn als je bijv. vooral voor muziek het wil gebruiken, of wanneer een goede surround-setup toch niet haalbaar is. Als je tips wil, zul je wat meer moeten laten weten. Wat is het budget, waar ga je het voor gebruiken (voor je PC, maar wat voor content? Games? Film? Muziek? Van alles?), wil je stereo of surround? Mogen het ook staanders zijn (van die hoge dingen die op de grond moeten staan)?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100