Welke mp3 speler (liefst met veel geheugen) is gebruiksvriendelijk?

Ik zoek zoiets voor mijn oudste zoon (12j), hij zou er graag 1 hebben van 16 gb maar ik heb al eens rondgekeken in de winkels en het aanbod daar gaat tot 8 gb. Dat zou wel goed zijn denk ik, maar ik weet niet of een mp3 met touchscreen wel zo handig is, heb al eens rondgeneusd op internet en van een bepaalde mp3 wordt gezegd dat het een slechte bediening is met touch.
Wat we ook graag willen is dat de muziek goed kan gerangschikt worden en zo dan gemakkelijk terug te vinden is. We denken niet in de richting van apple (ik denk dat daar geen gewone koptelefoon op kan aangesloten worden). Dus we willen er zeker een gewone koptelefoon op aansluiten.
Wie weet er raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

De headphone aansluiting op een iPod is standaard 3,5mm jack. Dezelfde aansluiting als op de meeste andere mp3-spelers. Juist bij goedkopere merken kom je ook nog wel eens 2,5mm tegen; daar kun je juist met bijna geen enkel ander merk op terecht Je kunt dus iedere willekeurige koptelefoon aansluiten op een iPod (zolang er maar een 3,5mm plug aan zit (eventueel met verloopstukje). Qua bedieningsgemak en levensduur van het apparaat is de iPod van Apple veruit een van de beste. Heb zelf verschillende mp3-spelers gehad waarbij de één nog vreemder in elkaar stak dan de ander; nu al 5 jaar een iPod en nog altijd geen problemen met accu of touchscreen. Het apparaat is wel duurder dan menig apparaat van een ander merk, maar als je dat afzet tegen ieder jaar een andere kopen of voor minstens een aantal jaar klaar kom je op ongeveer hetzelfde bedrag per jaar. Toegevoegd na 6 minuten: Daarbij, op een iPod kun je de muziek eenvoudig weg in mappen zetten met een eigen naam. Die mappen vind je ook weer terug op de iPod. Dus je kunt de muziek makkelijk rangschikken en terugvinden. Kort samengevat, met wat je wil zou je juist een Apple moeten hebben. Enige punt wat tegen kan staan is de prijs (iPod Nano is de goedkoopste 16GB mp3-speler en die is €169,-) Toegevoegd na 12 minuten: Eventueel zou je op bv Marktplaats een tweedehands exemplaar kunnen zoeken. Met name de iPod Touch of Nano van vorige series worden nog wel eens goedkoop aangeboden (rond de 50-60% van de nieuwprijs).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdtelefoon...
http://www.apple.com/nl/ipod/compare-ipod-models/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100