Hoe heet deze luidspreker en waar voor een soort is het(zie foto)?

Ik vroeg me af wat voor luidsprekers dit zijn(zie foto) ze worden op paardenconcoursen gebruikt voor achtergrond muziek en omroep. En hoe heten deze? Waar kan ik ze kopen? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Speakerzuilen die verticaal geplaatst worden stralen het geluid in een horizontaal vlak af door de interferentie van het veelvoud van speakers in de zuil. Het geluid wordt dus efficiënt over het publiek verspreid terwijl er weinig geluid omhoog "verdwijnt". Meestal zijn dergelijke zuilen hoogohmig zodat er lange dunne snoeren gebruikt kunnen worden zonder vermogensverlies: de versterker levert zijn vermogen bij een relatief hoge spanning met een lagere stroomsterkte. Een dergelijk systeem wordt 100 Volt genoemd, waarbij je veel speakers parallel op honderden meters dunne kabel kunt aansluiten. In de zuil zelf zit een transformator die de hogere spanning omlaag transformeert om op de laagohmige speakers van de zuil te werken.

Zo'n model noem je klankzuil speakers, worden vaak voor omroep versterking(voornamelijk stem) gebruik. Worden nog volop geleverd

Bronnen:
http://www.rwinshop.nl/verkoop/index.php?c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100