Nieuwe iPods moeten volgens de handleiding altijd eerst volledig opgeladen worden voordat je ze gaat gebruiken. Is dit echt zo noodzakelijk?

Ik heb sinds kort een nieuwe iPod, maar die heb ik niet eerst volledig opgeladen, zoals in de handleiding staat. Is dit nu echt zo'n probleem of is het achterhaald, en wat zijn de consequenties voor mijn foutje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De nieuwe accu's hebben minder last van het zogenaamde geheugeneffect (dat wil zeggen dat ze steeds minder goed opladen). Maar je moet met het nieuwere type accu deze (liever) niet helemaal leeg laten lopen. Omdat de accu bij het verlaten van de fabriek niet vol is, raad de fabrikant aan om de accu eerst op te laden. Na een aantal keer opladen en ontladen verkrijgt de accu zijn grootste capaciteit. Je "foutje" kan je gewoon herstellen door de accu alsnog op te laden en een paar keer (bijna) volledig te laten ontladen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oplaadbare_batterij

Nee, je hebt niets onherstelbaars gedaan. Ik heb er in elk geval ook geen geduld voor als ik zo een nieuw speeltje uitpak (bijv. een Iphone). Het is wel waar dat de eerste keer wat éénmalige zaken worden geconfigureerd. Omdat er vaak maar heel weinig lading in de accu zit, kunnen er vervelende dingen gebeuren als ie stroomloos wordt tijdens dat proces. Ik vermoed dat ze het daarom zeggen.

Als ie 't nu nog doet niet ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100