Als het om een actieve subwoofer gaat (doorgaans) kan dit altijd. Als het om een passieve subwoofer gaat kan het problemen geven.
Een actieve subwoofer is een subwoofer waar een aparte versterker ingebouwd zit. Via de uitgang van je normale versterker lever je het audio signaal aan de subwoofer. Deze uitgang op je normale versterker filtert het audio signaal zodanig dat alleen de lage, voor een subwoofer relevante, tonen doorgestuurd worden. De subwoofer versterkt dit intern weer en geeft het weer.
Een passieve subwoofer heeft geen versterker ingebouwd en sluit je aan op de uitgang van een normale versterker. Deze komen echter niet vaak voor. Wanneer een passieve subwoofer aangesloten wordt op een versterker die lichter is in vermogen dan de sub, opletten dat je niet te luid gaat. Wanneer er vervorming hoorbaar wordt kan je schade aanbrengen aan de sub en de versterker.
Toegevoegd na 5 minuten:
Wanneer het geluid zuiver klinkt (en dat zal het zeker doen tot de limiet bereikt is, s er niks aan de hand. Als de versterker meer moet leveren dan hij kan zal deze sterk gaan vervormen (technisch gesproken clippen, het hardhandig afvlakken van het audiosignaal) en zal de spoel van de subwoofer erg warm worden. Deze kan dan defect gaan.