Hoe sluit ik 8 paar geluidskabels aan op een tv?

In ons nieuw huis zijn in de veranda 8 luidsprekers ingebouwd in het plafond. Deze komen allemaal samen in een kastje als 8 paar kabels (zie foto).

Hoe kan je zon kabels aansluiten op een tv? Welke andere apparaten zijn hiervoor nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt dan eerst een versterker nodig of beter nog een 7.1 receiver. Wel vreemd dat alle 8 in het plafond zitten, een bassbox(sub) en een centerspeaker zet je meestal op de grond en onder de tv. Toegevoegd na 4 minuten: Kijk goed welke geluidsUITgang(en) op je tv zit(ten). Vaak is dat optical of coax uit. Daar moet je dus je keuze van receiver ook op afstellen. Daarnaast kijk je ook hoeveel apparaten er op de tv aangesloten moeten worden en met welke stekkers. Het mooiste is om alle apparaten met HDMI naar de receiver te laten gaan en dan het beeld door te sturen met HDMI naar de TV. Dan de TV met coax/optical aan te sluiten op de receiver (als je een CAM+kaartje gebruikt, als je tv kijkt met een losse HD-ontvanger moet je die ook als een gewoon apparaat zien). Toegevoegd na 5 minuten: http://www.kieskeurig.nl/receiver

Zoals Mr Tomaat reeds aangeeft heeft u een aparte tuner/versterker nodig waarbij uw TV audio uitgang op de bv de AUX ingang daarvan maar wel in een bepaalde configuratie. De luidspreker uitgang van een versterker is bijna altijd 8 Ohm. U kan die 8 niet zomaar aansluiten. Om u alle details te besparen is verband met serie en parallel schakeling moet u die aansluiten zoals op bijgevoegd schema. Telkens 2 is serie die dan parallel liggen op 2 andere, dat voor zowel het links als het rechts kanaal. Met die schakeling heeft u telkens 8 Ohm op uw uitgang. Let wel op de polariteit, Rood = positief (+) en zwart = negatief (-). Als u nog vragen heeft laat maar komen. Succes en veel luistergenot.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100