Kan het zijn dat mijn afstandsbediening van mijn bose set mijn wifi signaal verstoort?

Wij hebben thuis door het hele huis een bose geluidssysteem zitten alleen als ik muziek van mijn iphone naar mijn Airport Express stream (router) dan gaat dat altijd wel goed alleen als ik dan de afstandsbediening van de bose set pak en het volume zachter zet loopt mijn muziek vaak een paar seconden vast.
Ik weet niet met wat de afstandsbediening werkt er staat een kasje midden in het huis in de meterkast die het signaal van de afstandsbediening ontvangt.
De Airport Express staat naast de ontvanger van Bose.
Dus mijn vraag kan het zijn dat mijn bose afstandsbediening de wifi verbinding stoort tussen mijn iphone en Airport Express?
Of kan dit niet.
De iphone zit op het 2.4 ghz netwerk van mijn Airport Express.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan als ze op dezelfde frequentie werken. Gezien het gebruik van een aparte ontvanger, zit dat er dik in. Feitelijk bewijst jouw situatie het ook. Het is immers geen toeval. Op de 2,4 GHz-band werken wel meer apparaten. Denk aan de meeste draadloze muizen en DECT-telefoons. Een oplossing is om je Airport Express op 5 GHz te laten werken. Alleen moet je dan wel een iPhone 5 hebben, daar de oudere versies 5 GHz wifi-netwerken niet ondersteunen. Of gewoon de ontvanger en de router verder uit elkaar zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100