Hoe een home cinema set (sony) aan te sluiten?

Heb een nieuwe (tweedehands) ht-ss1100 gekocht en wil deze aansluiten.
Met de handleiding raak ik echter in de war, ik zie hier bijvoorbeeld staan dat de blu-ray speler (denk dat spel computer hier ook onder valt) dat deze moet worden aangesloten met een digital optical audio kabel, maar ook met een hdmi. Ik had altijd begrepen dat HDMI ook geluid vervoerd?

Bij mijn tv geeft die wel aan om alleen een HDMI aan te koppelen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Daarnaast moet er vanaf mijn settopbox (telfort) ook een optical audio kabel naar de versterker, waarom is dit of is dit voor het geluid van mijn tv?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De HDMI kabel kan multikanaals geluid doorgeven (ook 7.1) als je apparatuur maar compatible is. Niet alle HDMI apparatuur kan omgaan met de nieuwe HD specificaties voor audio (HDMI 1.3 en hoger). De optical en coax audio kabels kunnen wel altijd meerkanaals DD en DTS HD (etc) geluid doorgeven. Je receiver moet daar dan wel de juiste decoders voor aan boord hebben. Je zult wel gaan merken als je geluid direct aansluit en afspeelt via je cinema set, er een vertraging optreedt in het beeld ten opzicht van je geluid. Dit kun je corrigeren op je receiver met de AV sync instelling. De optical uit van je settop box sluit je ook aan op je cinema set.

Site van Sony.be •Gebruiksaanwijzing (PDF) Bestandsgrootte : (2.49 Mb) •Installatie gids (PDF) Bestandsgrootte : (279.52 Kb

Bronnen:
http://www.sony.be/support/nl/product/HT-S...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100