Ik wil graag de geluidskwaliteit van mijn goedkope 5.1 set verbeteren. Kan ik de boxen vervangen en zo een betere kwaliteit krijgen?

Het gaat om een set van Samsung die is aangesloten op een DVD-speler met twee rear speakers, twee front, één centre, en één subwoofer. Welke speakers kan ik dan het best vervangen? En levert dat een betere kwaliteit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is dan wel erg werken binnen beperkte kaders. Een trage auto zal met racebanden en optimale aerodynamische toepassingen geen, etc. geen snelle auto worden. Als je het echt op die manier wil doen, dus je DVD-speler als basis, dan zou ik aanraden om alleen de voorste twee boxen te vervangen voor iets beters. Je houd dan zo veel mogelijk budget over voor goede speakers en merkt zo het grootste verschil. Dat zal dan wel vooral voor muziek zijn. Voor films is de boel dan uit balans, en ik weet niet of je DVD-speler de instellingen kan aanpassen om het beter op elkaar af te stellen. Maar dan zul je wel moeten letten op de specificaties. Zo mag de impedantie van je speakers niet lager zijn dan die van je versterker. En aangezien het een alles in één setje is, is de impedantie van je versterker waarschijnlijk al vrij hoog, en dus zul je ook speakers met een hogere impedantie moeten kopen. Om kort te gaan: Ik zou het je niet aanraden om het op deze manier te doen. Wil je beter geluid, moet je meer investeren, en een aparte versterker nemen + speakers. Geef je niet veel om 5.1 en heb je niet veel aansluitingen nodig, dan kun je evt. kiezen voor een audio-versterker en twee boxen zo goedkoper uit zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100