Hoe krijg ik analoge tv-geluid over de boxen?

Ik heb een hele set kabels, een Sony Bravia tv, een Sony dvd recorder en een Sony fm stereo/fm-am receiver.
De Bravia tv heeft een analoge aansluiting en de tv-zenders zijn ingesteld, alleen het geluid lukt nog niet over de boxen. Als ik een dvd afspeel gaat het geluid wel over de boxen, dus die is goed ingesteld. Nu heb ik alleen veel kabels, kleuren en ingangen en is het verder een heel gepuzzel. Voor meer informatie zie de foto (onder deze omstandigheden werkt het dvd geluid wel over de boxen, radio ook, alleen de analoge tv niet).

Toegevoegd na 9 minuten:
De foto bijvoegen lukt me niet op deze site, ik hoop dat ik mag verwijzen: https://picasaweb.google.com/113000165387559133001/SonyGeluid?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNX0oOe-9q6gLA&feat=directlink

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

UwTV zal wel 2 tulp uitgangen hebben, een zwarte en een rode. Die kan u zeker aan uw audio installatie aansluiten op bv aux

Het geluid is beschikbaar op de witte en rode tulpaansluitingen achterop de tv, indien je die niet hebt dan kun je een verloop in een SCARTaansluiting steken waarop de audio- en videouitgangen zitten. Een dergelijk verloop moet wel voorzien zijn van een in/out omschakelaar, ze zijn voor een paar euro verkrijgbaar bij o.a. Action. Vanuit deze aansluiting verbindt je een tulpstekkerkabel met de AUX-ingang van de versterker. Toegevoegd na 3 minuten: De Sony tv die ik zelf heb bezit diverse audioaansluitingen, sommige zijn inputs. Voor jouw toepassing moet je echter een output gebruiken, bij mijn tv gemerkt met een cirkeltje waar een pijltje naar buiten wijst.

Je TV heeft een (optical) digital Audio out. Deze kun je aansluiten met een toslink optische kabel (staat niet op de foto) aan receiver. (aansluiting naast gele stekker.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100