Er komt uit mijn speakers die ik gebruik voor mijn computer, heel zacht muziek of gesprekken? Hoe kan dit. Vangt een speaker radiogolven?

Er komt uit mijn speakers die ik gebruik voor mijn computer, heel zacht muziek of gesprekken? Hoe kan dit. Vangt een speaker radiogolven? Wat is er aan de hand. Ik heb alles gecontroleerd ik heb geen radioprogramma draaiende op de achtergrond. Ik heb geen media player draaiende op de achtergrond. Ik hoor het geluid heel zacht. Ik kan het ook niet harder zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Draadloze speakers? Dan zouden het radiogolven kunnen zijn van regionale radiozenders.

Dat heb ik ook bij mijn Logitech X530 speakers. Ik had hiervoor een keer de helpdesk gebeld, en die beweerden dat dit normaal is. Na een tijdje vangen je speakers de signalen op in de lucht.

Die radiosignalen komen via de aarde. De zg de-modulatie vindt plaats in de electronica van het versterkertje van je boxen. Is je computer wel goed geaard? Geen of ondeugdelijke aarde kan ook de oorzaak zijn. Is het geluid weg als je het audio stekkertje uit de computer trekt? Zo ja, dan is het ongetwijfeld het fenomeen wat ik beschreven heb.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100