waarom worden cd`s niet aan 2 kanten beschreven(of word dat niet heel vaak gedaan?)

misschien gebeur het, maar ik heb er nog nooit wat over gehoord

Weet jij het antwoord?

/2500

Een cd heeft in het midden een speciaal laagje waar krasjes in worden gemaakt door een laser. Een andere laser leest die krasjes. Er worden bij mijn weten alleen cd's gemaakt met aan een kant zo'n laagje. Dus is het niet mogelijk. Met twee laagjes zou wel kunnen, maar dat kost geld en inmiddels hebben we al een magische usbstick dus is het het investeren niet waard denk ik.

Bovendien draait de cd en kunnen er dus krassen op onderkant komen. Als je deze kant dus ook zou beschrijven zou een van de kanten (of zelfs beiden kanten) na een tijd krassen vertonen en niet ( meer goed) leesbaar zijn.

Ik weet dat de dvd's van de tv-serie "Rozengeur en wodka lime" aan twee kanten zijn beschreven. Deze moet je dus omdraaien als kant "A" afgelopen is.

dvd's worden soms weldegelijk aan twee zijden beschreven maar de reden dat dit niet vaak gebeurd omdat het erg onhandig is tijdens gebruik de dvd te draaien en je kunt er veel minder tekst en of info op kwijt lees deze site eens http://www.voorbeginners.info/dvd/

Ja het gebeurt maar vaak bij lange films

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100