Is de shuffle optie op mijn iPod ook echt willekeurig?

Als mijn iPod op shuffle staat speelt hij heel vaak twee liedjes van de zelfde artiest (vlak) achter elkaar, dus is shuffle wel willekeurig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Ipod shuffle routine is niet random. Sommige liedjes worden veel vakaer gedraaid, andere bijna nooit. Als het echt random zou zijn, zou je verwachten dat na verloop van tijd elk liedje grofweg evenveel gedraaid wordt. Echter, de kans om 2 liedjes vlak achter elkaar te krijgen is niet zo heel klein. Hier (http://www.macintouch.com/readerreports/ipodshuffle/topic2959.html'' hebben ze daar wat aan gerekend. Zie ook http://weblogs.asp.net/jasonsalas/archive/2005/02/05/367587.aspx

Het zou goed kunnen dat de persoon hierboven gelijk heeft, maar toch denk ik zelf dat het wel random gekozen is: het feit dat er soms 2 nummers van dezelfde artiest achter elkaar worden afgespeeld hoeft niet te betekenen dat het niet willekeurig is. Je kan immers ook meerdere keren hetzelfde aantal ogen gooien met een dobbelsteen. Hoe vaak dezelfde artiest achter elkaar komt hangt ook af van hoe veel nummers je van hem of haar hebt; hoe meer nummers, hoe meer kans.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100